Μια απίστευτη περιπέτεια με εντάσεις και επεισόδια, έζησαν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

H αρχή έγινε το μεσημέρι, στις 13:08  όταν και ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το Airbus A330 της πτήσης 125 της United Airlines στο οποίο μεταξύ άλλων επέβαιναν Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ώστε να δώσουν το «παρών» σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη.

Σχεδόν 90 λεπτά μετά την απογείωση, το αεροσκάφος παρουσίασε διαρροή κηροζίνης και οι πιλότοι του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να διορθωθεί η βλάβη. 

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 16:32 και έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και επισκευές από τα τεχνικό επιτελείο της εταιρίας.

Όμως η  ταλαιπωρία των επιβατών δεν τελείωσε εκεί και επαναλήφθηκε μόλις ένα 24ωρο μετά!

Όπως αποδείχθηκε η βλάβη δεν είχε επιδιορθωθεί πλήρως και το αεροσκάφος παρουσίασε και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Η διαφορά είναι πως τη δεύτερη φορά, το προσωπικό του αεροσκάφους αντιλήφθηκε το πρόβλημα όταν βρέθηκε πάνω από τη Μύκονο κι όχι μιάμιση ώρα μετά.

Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό, μέχρι του σημείου της λιποθυμίας ορισμένων, των επιβατών της πτήσης. Πολλοί μάλιστα ήταν αυτοί που αρνούνταν να κατέβουν μέχρι να έρθει εκπρόσωπος της εταιρείας και να διαπραγματευθούν την αποζημίωσή τους για τη διπλή αυτή ταλαιπωρία.