current views are: 9

21 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση08:52

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα στη Ρόδο – Επί ποδός οι αρχές για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων (Βίντεο – φωτό)

«Σε μερικό έλεγχο έχει τεθεί  η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο» που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, στο νότιο μέρος του νησιού.

Δημοσίευση 08:52’

«Σε μερικό έλεγχο έχει τεθεί  η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο» που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, στο νότιο μέρος του νησιού.

«Σε μερικό έλεγχο έχει τεθεί  η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο» που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο, στο νότιο μέρος του νησιού, σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία του newpost.gr, με την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού, η οποία η οποία απείλησε ακόμη και κατοικίες σε περιοχές όπως η Ίστριος, η Αρνίθα, η Απολακκιά και η Μονόλιθος.

Όπως τόνισε η πυροσβεστική ,οι δυνάμεις ​βρίσκονται επί ποδός για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, ενώ μέχρις στιγμής δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα για τα αίτια της πυρκαγιάς.  

Στις 6 π.μ., σύμφωνα με τη rodiaki.gr απογειώθηκαν και πάλι δύο Κάναντερ τα οποία εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις.

Στη Ρόδο ο Βαγγέλης Αποστόλου

Στο νησί της Ρόδου βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Aγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος ενημερώνεται από τους τοπικούς παράγοντες για το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, είδε από κοντά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά στη νότια Ρόδο και αυτήν την ώρα προεδρεύει σε σύσκεψη στο δημοτικό διαμέρισμα Απολακκιάς, που υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, η πυρκαγιά έκαψε περίπου 15.000 έως 20.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης, ενώ καταστράφηκε εξ’ ολοκλήρου το αρδευτικό δίκτυο, για το οποίο ζητήθηκε από τον υπουργό άμεση αποκατάστασή του. Παράλληλα, ζητήθηκε αποζημίωση των αγροτών, οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν. Αυτά τα θέματα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά την έκταση που έκαψε η φωτιά, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας εξήγησε ότι:

«πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση φωτιάς για την Ρόδο. Η πυρκαγιά έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα γεγονός που έκανε δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Έχει καεί μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Γ.Λ.

 


σχετικα αρθρα