current views are: 8

21 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:57

Δήμαρχος Κω: Χωρίς νερό το hot spot – Ο Τόσκας μας βρίζει και μας κουνάει το δάχτυλο

Χωρίς νερό εδώ και τρείς ημέρες παραμένει το hot spot στην Κω με αποτέλεσμα ο δήμος του νησιού να καλύπτει τις ανάγκες των μεταναστών με βυτιοφόρα.

Δημοσίευση 12:57’

Χωρίς νερό εδώ και τρείς ημέρες παραμένει το hot spot στην Κω με αποτέλεσμα ο δήμος του νησιού να καλύπτει τις ανάγκες των μεταναστών με βυτιοφόρα.

Χωρίς νερό εδώ και τρείς ημέρες παραμένει το hot spot στην Κω με αποτέλεσμα ο δήμος του νησιού να καλύπτει τις ανάγκες των μεταναστών με βυτιοφόρα. Μάλιστα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο δήμαρχος αποδίδει τις ευθύνες σε «σε αστοχίες της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hot spot».

Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, «o Δήμος, ενημερώθηκε, προφορικά,  για το πρόβλημα από την αστυνομική διεύθυνση και όχι από την αρμόδια αρχή». Παρ’ όλα αυτά έγιναν μεταφορές νερού με βυτιοφόρα του Δήμου Κω, με εντολή του Δημάρχου κ. Κυρίτση αφού το νερό αποτελεί φυσικό αγαθό και η αποστέρηση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξέγερση αυτών των ανθρώπων, που κάποιοι κρατούν εγκλωβισμένους στην Κω, μεταφέροντάς τους μάλιστα και από άλλα νησιά.

Ο δήμαρχος κατηγορεί την  κυβέρνηση πως «η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο» καθώς «έφτιαξαν ένα hot spot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης».

Καταλήγοντας στρέφει τα βέλη του και κατά του Νίκου Τόσκα, υποστηρίζοντας πως, «όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο».