Ποινή κάθειρξης 16 ετών για αποπλάνηση δύο ανηλίκων κοριτσιών επιβλήθηκε σήμερα σε ένα 79χρονο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου.

H απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ δεν αναγνωρίσθηκε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Ο 79χρονος από χωριό του Ηρακλείου, τον Ιούλιο του 2015 συνελήφθη έπειτα από καταγγελία που έκαναν στις αστυνομικές Αρχές, οι γονείς δύο κοριτσιών 9 και 7 ετών που όπως ανέφεραν, ο ηλικιωμένος γείτονάς τους επιχείρησε να τα αποπλανήσει.

Ο κατηγορούμενος κατά τη σύλληψή του και κατά την ανακριτική διαδικασία είχε ισχυρισθεί ότι «παρεξηγήθηκε η συμπεριφορά του» .

Σήμερα η υπεράσπιση του ηλικιωμένου ζήτησε από το Δικαστήριο να κριθεί μειωμένου καταλογισμού, λόγω άνοιας από την οποία πάσχει ενώ παρουσιάσθηκε έγγραφο από το σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης στο οποίο μέχρι τώρα κρατείτο προσωρινά, το οποίο ανέφερε ότι ο ηλικιωμένος πάσχει από άνοια όμως το Μικτό Ορκωτό δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και προχώρησε στην καταδίκη του.