Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός των σημερινών επεισοδίων στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας, στη Χίο, με θύτη έναν Αιγύπτιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, όλα ξεκίνησαν με τον διαπληκτισμό δύο Αιγυπτίων σήμερα λίγο πριν τις 10 σήμερα το πρωί.

Ένας 32χρονος συμπατριώτης τους, που παρενέβη προκειμένου να τους χωρίσει, δέχθηκε μία μαχαιριά στον λαιμό και συγκεκριμένα στην καρωτίδα, από τον έναν από τους δυο συνομηλίκους του διαπληκτιζόμενους. Αιμόφυρτος, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χίου, όπου και εξέπνευσε στη διάρκεια του χειρουργείου.

Σύμφωνα με το astraparis ο δράστης είχε συλληφθεί χθες το βράδυ έπειτα από επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησε με άλλους ομοεθνείς του. Ο 31χρονος δράστης μπήκε μεθυσμένος μέσα σε μια σκηνή για να κοιμηθεί και στη συνέχεια επικράτησε ένταση με άλλους ομοεθνείς του.

Το προσωπικό του καταυλισμού ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για τα επεισόδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στον καταυλισμό πήραν τον 31χρονο μαζί τους γιατί – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – όχι μόνον δεν φαινόταν διατεθειμένος να ηρεμήσει, αλλά ήταν εξαγριωμένος.

Ο δράστης παρέμεινε όλη τη νύχτα στο κτήριο της αστυνομίας, η οποία σήμερα το πρωί τον άφησε ελεύθερο.

Οι Αιγύπτιοι που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο βρίσκονταν στη Χίο από τις αρχές του περασμένου Μαΐου και έχουν ζητήσει να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου.