«Τρέχουν» από χθες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στις δομές υποστήριξης των προσφύγων.

Το πρόγραμμα προβλέπει 8μηνη απασχόληση για 2.500 άνεργους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hot spots σε συνολικά 8 Περιφέρειες της χώρας.

Καινοτομία του νέου προγράμματος είναι η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής ώστε να συμμετέχουν θα λαμβάνουν επιπλέον μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.

Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαία καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). Για τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές, για μία και μόνο όμως ειδικότητα.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Ιουλίου. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Οι άνεργοι ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ θα κάνουν χρήση των κωδικών πρόσβασης (Όνομα χρήστη και Συνθηματικό).