Προβλήματα στο συνάλλαγμα λόγω του Brexit φαίνεται να αντιμετωπίζουν βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα ανέφερε ότι Βρετανοί τουρίστες δεν μπορούσαν να αλλάξουν τις στερλίνες τους σε ευρώ, μετά το δημοψήφισμα που σόκαρε την Ευρώπη και έτσι, πολλοί Βρετανοί έμειναν χωρίς χρήματα.

Η Daily Mail δημοσίευσε και μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter ένας Βρετανός ο οποίος βρίσκεται στην Κω.

«Αρχίζει από τώρα. Είμαστε στην Ελλάδα, ούτε ανταλλαγή μετρητών ούτε αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ για τους Βρετανούς», έγραψε ο χρήστης του Twitter και συνόδευσε το σχόλιό του με μια σχετική φωτογραφία από την ανακοίνωση του ξενοδοχείου στο οποίο μένει.

«Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε στερλίνες Βρετανίας ή Σκωτίας αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχουμε επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία από την Κεντρική Τράπεζα», έγραφαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο Βρετανός τουρίστας ανέφερε ότι κάποια ATM στο νησί άρχισαν να λειτουργούν, αλλά πολλά ξενοδοχεία εξακολουθούν να αρνούνται να αλλάξουν τις στερλίνες.