Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την δυτική Ελλάδα με χαλάζι, καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση.

Λόγω της βροχής στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων καθώς πολλά υπόγεια σε σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης πολλά χωράφια και σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης.

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο kafeneio-megalopolis.gr, συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αλλά οι δυνάμεις και τα μέσα που υπάρχουν δεν επαρκούν.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή και αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την όλη την Πελοπόννησο, αλλά και την Αττική, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πληγέντες.

Την ίδια στιγμή, νωρίς το απόγευμα στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας εγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα μέσα στη σήραγγα Ψαρομάτη με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός καθώς οι οδηγοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν μπορούν να κινηθούν με τα οχήματά τους. 

Στο σημείο έφτασε όχημα της Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία καθώς το δεξιό ρεύμα του δρόμου παρέμεινε κλειστό για αρκετή ώρα. 

Ωστόσο ο αυτοκινητόδρομος καθαρίστηκε και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν προβλήματα συσσώρευσης υδάτων και στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας μετά την έξοδο της Μεγαλόπολης, επίσης από συσσώρευση υδάτων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται και στην Ηλεία, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Τρίπολη. Ειδικότερα, στην Τεγέα έπεσε έντονο χαλάζι κι έχει δημιουργήσει προβλήματα σε καλλιέργειες.