Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, από τους στενότερους συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στις 23 Ιουνίου, μιλάει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την πολιτική παρακαταθήκη του το διαχρονικό αποτύπωμα του.

«Η συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου τόσο με την Αλλαγή, το 1981, όσο και μετά το 1993, όταν επανεκλέχθηκε στην πρωθυπουργία, ήταν καθοριστική κι έχει στίγμα προοδευτικό, φιλολαϊκό, δημιουργικό, μέσα σε μια κοινωνική Ευρώπη με σπουδαία βήματα σύγκλισης Βορρά-Νότου».

Σημειώνει ότι και σήμερα υπάρχουν μη προνομιούχοι λόγω κρίσης και προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι για τα εθνικά θέματα είναι πάντα υπαρκτοί.

Όσον αφορά τη δυνατότητα να εμφανιστεί ξανά ένα νέο Κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ, απαντά «Σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις της δεκαετίας του ’70 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει και Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ κρατάει αποστάσεις από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και αρνείται κατηγορηματικά να σχολιάσει τις πολλαπλές εκδηλώσεις για την επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου.