Καλές πρακτικές, ιδέες και λύσεις στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα μπορούσαν να παρουσιάζουν οι δήμαρχοι της χώρας μέσα από μια κοινή «αυτοδιοικητική» ιστοσελίδα.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρόνο, να βρίσκουν εύκολα απαντήσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν και να αλληλοβοηθιούνται σε μια περίοδο δύσκολη λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει ο «Καλλικράτης» αλλά και η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση.

Την παραπάνω πρόταση παρουσίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, μιλώντας στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο εκλεγμένων γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού «Η Αθηνά», που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

«Θα είναι ένας πρωτότυπος ηλεκτρονικός τρόπος συνεργασίας μεταξύ όλων των δημάρχων. Οι απαντήσεις και οι λύσεις που δίνει ένας δήμος σε κάποια προβλήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν «έτοιμη τροφή» για άλλους δήμους» είπε ο κ. Λαμπάκης και εκτίμησε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα χρησιμοποίησης ενός τέτοιου εργαλείου από όλες τις αυτοδιοικήσεις.

«Εδώ και καιρό προσπαθούσαμε να σκεφτούμε λύσεις για τις συγχωνεύσεις των δημοτικών επιχειρήσεων. Βρήκα τη λύση είκοσι μέρες πριν το υπουργείο. Η γνώση αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη και για άλλους δήμους» σημείωσε. Έφερε, εξάλλου, ως παράδειγμα την απόφαση των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης να ναυπηγήσουν πλοίο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των περιοχών αυτών.

«Αν υπήρχε αυτή η διαδικτυακή συνεργασία, θα μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να μας βοηθήσουν οι νησιωτικοί δήμοι ώστε να βρούμε απαντήσεις σε θέματα χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ ή προβλέψεων για την άγονη γραμμή» πρόσθεσε.