Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες για να καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το εργοστάσιο του Τιτάνα, προκειμένου να το προστατέψουν, ενώ νωρίτερα κατάφεραν να απομακρύνουν τις φλόγες από ένα άλλο εργοστάσιο με τόνους ξυλείας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ένα Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον κινητήρα. Οι δύο πιλότοι βγήκαν σώοι, ωστόσο ένας εξ' αυτών μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με ελαφρά τραύματα.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 66 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., κατά την διάρκεια της νύχτας θα σταλούν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι το πρωί, που θα μπορούν και πάλι να πετάξουν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Πάντως, εδώ και λίγη ώρα έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.