Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από το βράδυ του Σαββάτου στα Δερβενοχώρι με τους πυροσβέστες να δίνουν στην κυριολεξία μάχη με τις φλόγες.

​Νωρίς το απόγευμα σημειώθηκε αναζωπύρωση σε άκαφτο σημείο στον δρόμο προς τα Δερβενοχώρια. Αμέσως οι πυροσβέστες δημιούργησαν μία περιμετρική ζώνη στο σημείο για να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά, ενώ τρία ελικόπτερα άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπηρεασία, αυτή την ώρα μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα με βορειοδυτική κατεύθυνση προς την Μαγούλα και το άλλο με νοτιοανατολική προς την Πάρνηθηα, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το έργο της πυροσβεστικής κάνουν πιο δύσκολο άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν ισχυρά μέτωπα σε δύσβατα σημεία.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 30 στρατιώτες, 16 οχήματα των δήμων και από αέρος πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Χθες το μεσημέρι, ένα Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον κινητήρα. Οι δύο πιλότοι βγήκαν σώοι, ωστόσο ένας εξ' αυτών μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με ελαφρά τραύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων υπάρχει έντονη μυρωδιά καμένου και πέφτουν στάχτες από τον ουρανό.