Σε αντικατάσταση του απαρχαιωμένου πυροσβεστικού στόλου προχωράει η κυβέρνηση με δανεισμό, χρηματοδοτική μίσθωση, αλλά και με ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αφορμή, για την αλλαγή του στόλου, στάθηκε η πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους στο Δερβενοχώρια. Ο κ. Τόσκας υπενθύμισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εναέριων πυροσβεστικών μέσων είναι ηλικίας 45 ετών και τονίζοντας πως από τη στιγμή που η αγορά νέων αεροσκαφών δεν είναι εφικτή λόγω οικονομικών συγκυριών θα βρεθούν περαιτέρω λύσεις.

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, που χρησιμοποιούν διάφορες χώρες, όπως δανεισμός, leasing, ενοικίαση σε συνεργασία με άλλες χώρες, θα δούμε. Είναι κάτι το οποίο το ψάχνουμε από τώρα για του χρόνου το καλοκαίρι, γιατί κακά τα ψέματα αυτό το πολύ παλιό υλικό δεν θα μας βγάλει πολλά χρόνια.

Επίσης επισήμανε ότι κάθε χρόνο μόλις ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος και ξεκινήσουν τα πρωτοβρόχια το ζήτημα της ανανέωσης των πυροσβεστικών μέσων ξεχνιέται και δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με γενικότερο σχεδιασμό και σε συνεργασία με άλλες χώρες. Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι σε σχέση με πέρσι, τα πυροσβεστικά μέσα είναι ενισχυμένα, καθώς έχουν προστεθεί δύο ελικόπτερα Σινούγκ και άλλα δύο Σούπερ Πούμα.