Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ από το μεσημέρι και μετά θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους μπόρες στα ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στο Θερμαϊκό από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός παρουσιάζεται αρχικά αίθριος, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στις Κυκλάδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.