current views are: 5

28 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση12:18

Βράβευση της Προέδρου της ΜΕΤΑδρασης Λώρας Παππά

Όπως γνωρίζετε, η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο “Βορρά-Νότου” του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2015. 

Δημοσίευση 12:18’

Όπως γνωρίζετε, η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο “Βορρά-Νότου” του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2015. 

Όπως γνωρίζετε, η Πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης Λώρα Παππά τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο “ΒορράΝότου” του Συμβουλίου της Ευρώπης για το 2015.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική υποψηφιότητα επικρατεί για το βραβείο, παρά την από εικοσαετίας συνεχή συμμετοχή της Ελλάδας στο Κέντρο ΒορράΝότου του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 13:00 π.μ. (ώρα Ελλάδας 11 π.μ.), στη Λισαβόνα, στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, παρουσία σημαντικών προσώπων, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την απονομή και ο Πρόεδρος του Πορτογαλικού Κοινοβουλίου Eduardo Ferro Rodrigues, ο οποίος θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής.

Στην ομιλία της η κα Παππά θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στη δύναμη της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, αλλά και στην πρόκληση του “να μπούμε στη θέση του άλλου”, ακόμα και όταν οι συνθήκες και για εμάς τους ίδιους είναι πολύ δύσκολες. Θα προβάλει, επίσης, την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβλήθηκε από χιλιάδες Έλληνες για την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, καθώς και θα τονίσει τη σημασία της αλληλεγγύης, όχι μόνο προς τους πρόσφυγες, αλλά και ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου:

“Η ευημερία μας εξαρτάται από την ευημερία των άλλων και έχουμε κοινή ευθύνη σε αυτό τον κόσμο”. Η τελετή θα μεταδοθεί από την τηλεόραση της Πορτογαλίας και, όπως ενημερωθήκαμε μόλις, θα είναι διαθέσιμη για download την επόμενη ημέρα.


σχετικα αρθρα