Την προσοχή των πολιτών συνιστά η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που χρησιμοποιούν την ιατρική ειδικότητα για να αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα σχετικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας και με στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη τέτοιων περιστατικών, η 7η ΥΠΕ Κρήτης συνιστά στους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε κάθε τέτοια μορφή ανώνυμης επικοινωνίας.

"Τα Τμήματα των Πρώτων Βοηθειών των νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε κάθε περίπτωση ανάγκης ενημέρωσης συγγενικού περιβάλλοντος για ατύχημα ή τροχαίο, ενημερώνουν επώνυμα και σε καμία περίπτωση δεν ζητούν χρήματα ή οποιαδήποτε μορφή αμοιβής για νοσηλεία ή την ιατρική αντιμετώπιση του ασθενούς" τονίζει η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Σημειώνει δε ότι οι πολίτες που δέχονται παρόμοια τηλεφωνήματα συνιστάται να ζητούν το τηλέφωνο επικοινωνίας του τμήματος της υγειονομικής μονάδας που τους κάλεσε και στη συνέχεια να επικοινωνούν προς επιβεβαίωση των παρεχόμενων στοιχείων.

"Σε περιπτώσεις εξαπάτησης πρέπει απαραιτήτως να ενημερώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδίως, για την προστασία των υπολοίπων πολιτών" καταλήγει η 7η ΥΠΕ Κρήτης.