Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία :

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου έως 30 βαθμούς Κελσίου όταν στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς και στις Κυκλάδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.