Σε ύφεση βρίσκονται τα τρία μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου, αλλά και στα Χανιά.

Πρόκειται για τις πυρκαγιές στο Λαράνι, στο Ίνι και τον Αχεντριά, που παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα απόψε, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη από το μεσημέρι για τον περιορισμό τους και να παραμένουν στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή τους.

Κανένα μέτωπο δεν είναι ενεργό, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβει άμεσα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων αναζωπυρώσεων.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Ανακριτικών Τμημάτων της Πυροσβεστικής για τα αίτια που προκάλεσαν τα πύρινα μέτωπα.

Μολονότι, η κατάσταση το μεσημέρι έδειχνε να είναι ανεξέλεγκτη, το απόγευμα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 13:34 μετά το μεσημέρι στον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών Αστερουσιών. Στη μάχη με τις φλόγες είχαν ριχθεί 24 πυροσβέστες που είχαν σπεύσει στο σημείο με έξι πυροσβεστικά αυτοκίνητα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 13:30 φωτιά είχε εκδηλωθεί στο Θέρισο Χανίων, σε δυσπρόσιτο μάλιστα σημείο, όπου έσπευσαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Στις 14.40 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά και στο Ίνι, στον Πύργο Μονοφατσίου, του δήμου Γόρτυνας, όπου μετέβησαν 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Στις 14.45 στον ίδιο δήμο έπιασε φωτιά και στο Λαράνι, ωστόσο μικρότερης έντασης και έκτασης, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τους τρεις πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Στις 15.01, τέλος, νέο μέτωπο άνοιξε και στην Τοπική Κοινότητα Μελισσουργού, στον δήμο Πλατανιά Χανίων, η οποία επίσης τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.