ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στο newpost: Ξέχασαν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς - Σοβαρές καταγγελίες των πολιτών (φωτό)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 29 Ιουνίου 2016, 11:26 / Ανανεώθηκε 29 Ιουνίου 2016, 13:25
Μόνο στο newpost: Ξέχασαν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς - Σοβαρές καταγγελίες των πολιτών (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Ξεχασμένοι από το κράτος δηλώνουν στο ΝewPost οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς.

Ξεχασμένοι από το κράτος δηλώνουν στο newpost.gr οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς. Όπως καταγγέλλουν η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των μισογκεμισμένων σπιτιών τους, ενώ τονίζουν πως κάποιοι από τους σεισμόπληκτους δεν λαμβάνουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο βοηθήματα λόγω...οφειλών στο δημόσιο!

Στις 26 Ιανουαρίου του 2014 ο εγκέλαδος «χτύπησε» το νησί με μια δόνηση 5,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, άνθρωποι αναγκάστηκαν να στρατοπεδεύσουν στο δημοτικό γήπεδο μέσα σε σκηνές και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Άμεσα κηρύχθηκε σε κατάσταση άμεσης ανάγκης και η τότε κυβέρνηση υποσχέθηκε αποκατάσταση των  ζημιών. Γεγονός είναι πως η πολιτεία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την περίοδο εκείνη και οι ιδιώτες είχαν αποστείλει μεγάλες ποσότητες αναγκαίων ειδών και νερού προς ανακούφιση των πληγέντων.

Έκτοτε, πολύ νερό κύλησε στο μύλο, πολλές υποσχέσεις ακούστηκαν αλλά λίγες υλοποιήθηκαν. Μπορεί οι κάτοικοι να -έλαβαν το επίδομα ενοικίου αλλά τα σπίτια τους παρέμειναν κτίρια- φαντάσματα καθώς ουδέποτέ αποκαταστάθηκαν. Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του  NewPost αποδεικνύεται περίτρανα πως οι εργατικές κατοικίες παραμένουν μισογκρεμισμένες χωρίς περίφραξη, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνο σε περίπτωση νέου σεισμού καθώς πολίτες και μικρά παιδιά περιδιαβαίνουν στο σημείο ανεξέλεγκτα.

Ο Κυριάκος Ντρίλης, μέλος της επιτροπής σεισμοπλήκτων, καταγγέλλει πως « το κράτος αντί να μας βοηθήσει και να μας φτιάξει τα σπίτια, αρνείται να καταβάλει το επίδομα ενοικίου λόγω οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται βάσει νόμου».

Οι σεισμόπληκτοι πολίτες απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις , καθώς όπως τονίζουν, «από την ημέρα που ανέλαβαν καθήκοντα δεν έχει ασχοληθεί κανείς με τα προβλήματά μας».