current views are: 11

29 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση09:56

Πορίσματα- φωτιά για «χρυσά» δώρα στον Μαυρίκο

Με «μπούσουλα» τα πορίσματα της Οικονομικής Αστυνομίας, που περιγράφουν λεπτομερώς τα κονδύλια που διέθεσαν για διαφήμιση από την αρχή του 2013 έως τον Μάρτιο του 2016 η ΕΥΔΑΠ και η Attica Bank, θα κινηθεί ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Κώστας Σαριώτης, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Δημοσίευση 09:56’

Με «μπούσουλα» τα πορίσματα της Οικονομικής Αστυνομίας, που περιγράφουν λεπτομερώς τα κονδύλια που διέθεσαν για διαφήμιση από την αρχή του 2013 έως τον Μάρτιο του 2016 η ΕΥΔΑΠ και η Attica Bank, θα κινηθεί ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Κώστας Σαριώτης, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων.

Με «μπούσουλα» τα πορίσματα της Οικονομικής Αστυνομίας, που περιγράφουν λεπτομερώς τα κονδύλια που διέθεσαν για διαφήμιση από την αρχή του 2013 έως τον Μάρτιο του 2016 η ΕΥΔΑΠ και η Attica Bank, θα κινηθεί ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Κώστας Σαριώτης, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων. Τα πορίσματα τα οποία αποκάλυψε η Realnews την Κυριακή αναφέρουν όλα τα πρόσωπα που διετέλεσαν την συγκεκριμένη περίοδο μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΥΔΑΠ και της τράπεζας, τα ακριβή ποσά που εγκρίθηκαν ως διαφημιστική δαπάνη, καθώς και σε ποια Μέσα κατευθύνθηκε αυτή. Πρόκειται για τα πορίσματα που συντάχθηκαν κατόπιν παραγγελίας του 1ου ειδικού ανακριτή Χ. Ζιάκα, ο οποίος είχε αναλάβει αρχικώς την υπόθεση. Ο Χ. Ζιάκας, λόγω των ευρημάτων της έρευνας που έδειχναν ιδιαίτερα υψηλά ποσά να έχουν δοθεί στον εκλιπόντα εκδότη της «Ακρόπολης Παναγιώτη Μαυρίκο, παρόλο που τα έντυπα του είχαν χαμηλή κυκλοφορία, έκρινε ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από μέλη των διοικήσεων της ΕΥΔΑΠ και της Attica. Ως εκ τούτου, ζήτησε η δικογραφία να διαβιβαστεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς. Ο Κ. Σαριώτης, αφού μελετήσει τα πορίσματα θα αποφασίσει αν θα καλέσει όλα τα πρόσωπα που μετείχαν στις διοικήσεις του Οργανισμού και της τράπεζας ή αν τελικώς θα αποκλείσει όσους διετέλεσαν μη εκτελεστικά μέλη, όσους δεν έβαλαν υπογραφή κάτω από τις εγκρίσεις αλλά και εκείνους που ενέκριναν μικροποσά. 

Τα πορίσματα 

Όπως προκύπτει από τα πορίσματα, τα οποία βασίστηκαν σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας τον περασμένο Μάρτιο στην ΕΥΔΑΠ και την Attica Bank την επίμαχη περίοδο η τράπεζα διέθεσε συνολικά για διαφήμιση και προβολή 5.436.671 ευρώ ενώ η εταιρεία ύδρευσης 3.205.361 ευρώ. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι στα έντυπα του Παναγιώτη Μαυρίκου δίνονταν πολλαπλάσια ποσά από αυτά που έπαιρναν άλλα Μέσα με πολύ υψηλή κυκλοφορία. Συγκεκριμένα από την ΕΥΔΑΠ έλαβε πάνω από 260.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το έτος 2014 ο εκδότης έλαβε από την εταιρία ύδρευσης για διαφημιστική δαπάνη τα ποσά των 149.500 ευρώ και των 77.000 ευρώ, τα οποία κατευθύνθηκαν προς τις εταιρείες Εκδόσεις Μαυρίκος Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Μαυρίκος ΑΕΒΕ. Όπως προκύπτει αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφημιστική δαπάνη της επιχείρησης για το έτος εκείνο, η οποία – κατά τον ανακριτή- «ήταν προδήλως δυσανάλογη με την κυκλοφορία των εντύπων του, η οποία αποτελούσε, όπως προκύπτει από πλείστες καταθέσεις ενώπιον μας διαφόρων μαρτύρων, το βασικό κριτήριο χορήγησης διαφημίσεων άλλων οργανισμών». Αυτό πάντως που αναγνωρίζεται από τις Αρχές που μετείχαν στην πολύμηνη έρευνα είναι ότι η σημερινή διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ήταν αυτή που έβαλε τέλος σε μια παράνομη πρακτική ετών που στοίχισε πολλές χιλιάδες ευρώ στον φορολογούμενο πολίτη. 

Αλλαγή σελίδας 

Με αποφασιστικότητα και χωρίς τυμπανοκορυσίες ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιάννης Μπενίσης έδειξε όπως λέγεται εμπράκτως τη βούληση να υπάρξει ρήξη με ένα σκοτεινό παρελθόν. Με τις καταθέσεις του ενώπιον των Αρχών και τα στοιχεία που προσκόμισε έφερε στο φως την παρανομία και άνοιξε τον δρόμο προκειμένου η Δικαιοσύνη να πράξει το έργο της, αποδίδοντας τις ευθύνες όπου δει. Κατόπιν αυτών, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Βούληση της νέας διοίκησης, όπως τονίζεται είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση των πάσης φύσεως κυκλωμάτων που «αλώνιζαν» εξυπηρετώντας ίδιον όφελος, σε βάρος της χρηστής διοίκησης σε βάρος των πολιτών. Το μήνυμα εστάλη, όπως λένε στελέχη της, και είναι σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις: “Game over και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».


σχετικα αρθρα