Εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε κλοπές πολυτελών σκαφών και αυτοκινήτων εξάρθρωσε η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένα άτομο και έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων μεταξύ των οποίων και του «εγκέφαλου» της σπείρας. Όπως προέκυψε είχαν κλέψει 30 πολυτελή σκάφη και αυτοκίνητα με το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν να φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Οι δράστες εντόπιζαν τα σκάφη και τα αυτοκίνητα που «τους ενδιέφεραν» κυρίως Πόρσε και Φερράρι και με την χρήση ειδικού λογισμικού απενεργοποιούσαν τα συστήματα ασφαλείας τους.

Στην συνέχεια τα φόρτωναν σε γερανό και τα μετέφεραν σε ένα...μαντρί στην Παιανία και ένα χωράφι στην Αρτέμιδα όπου είτε να αποσυναρμολογούσαν είτε τους έκαναν κάποιες μετατροπές και στην συνέχεια τα πούλαγαν. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 39χρονο, ενώ αναζητούνται 3 Έλληνες, ένας Σέρβος και ένας Ρουμάνος που αποτελούσαν την σπείρα. Στους χώρους του...μαντριού οι αστυνομικοί εντόπισαν 2 κλεμμένα σκάφη με εξωλέμβιες μηχανές και τρέιλερ, 5 πολυτελή αυτοκίνητα, ένα αγροτικό και δυο μοτοσυκλέτες.