current views are: 9

1 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση15:48

Σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της η Μαρινόπουλος

Δεκτές έγιναν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), που έχει καταθέσει ο όμιλος «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Δημοσίευση 15:48’

Δεκτές έγιναν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), που έχει καταθέσει ο όμιλος «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Προσωρινή ανάσα στην εταιρεία Μαρινόπουλος έδωσε σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κάνοντας δεκτές τις αιτήσεις προσωρινής προστασίας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) από τους πιστωτές που έχει καταθέσει ο όμιλος «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Το καθεστώς προσωρινής προστασίας θα ισχύει μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου όποτε και έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο άρθρο 99.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται ωστόσο οι μισθώσεις και οι εργαζόμενοι, το οποίο σημαίνει ότι εάν δεν πληρωθούν θα έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις προκειμένου να πάρουν τα οφειλόμενα.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απαγορεύει στην διοίκηση της εταιρείας οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσίας της.

Την εξαίρεση των εργαζομένων από τους υπόλοιπους πιστωτές είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε σήμερα στο δικαστήριο η Μαρινόπουλος με σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία ανέφερε ότι δεσμεύεται επίσης για την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους.

Ικανοποίηση της Μαρινόπουλος για την απόφαση του Πρωτοδικείου 

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Πρωτοδικείου να κάνει δεκτό το αίτημα της για προστασία από τους πιστωτές της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Μαρινόπουλος και ευχαριστεί τους εργαζόμενους και προμηθευτές που υποστήριξαν το αίτημά της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση».


σχετικα αρθρα