Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στο μεγαλύτερο της χώρας, με τοπικές νεφώσεις ωστόσο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες και πρόσκαιρους όμβρους στα κεντρικά και τα βόρεια και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με μικρή πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θα είναι βόρειοι έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να φθάνει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.