Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μετά τον εκβιασμό που υπέστη για την αδειοδότηση λατομείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, τέσσερις άγνωστοι σταμάτησαν τον διευθυντή της Περιφερειακής Ενότητας σε σημείο της διαδρομής προς το γραφείο του και εκτόξευσαν σοβαρότατες προσωπικές απειλές προκειμένου να αδειοδοτήθουν συγκεκριμένα λατομεία της περιοχής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης οι οποίοι άμεσα ήρθαν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Υπεβλήθη μήνυση κατά αγνώστων και η Αστυνομία διενεργεί έρευνα έχοντας ήδη προβεί σε μια σύλληψη. 

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι αστυνομικός που υπηρετεί στη Λιβαδειά, νωρίς το πρωί της Παρασκευής και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, που είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου έγινε περιστατικό, θεώρησε ύποπτες τις κινήσεις από ένα αυτοκίνητο που βρίσκονταν εκεί και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνδυάζοντας τα γεγονότα, προχώρησαν πολύ γρήγορα στη σύλληψη του ιδιοκτήτη και οδηγού του αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται ότι δεν αρνήθηκε πως βρισκόταν στην περιοχή.

Έτσι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να ξετυλίγουν το «κουβάρι» χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν προχωρήσει σε άλλες συλλήψεις.

 

Μετά την υποβολή της μήνυσης και την είδηση της πρώτης σύλληψης, ο κ.Μπακογιάννης δήλωσε: «Το μήνυμά μου προς αυτούς που διανοήθηκαν να εκβιάσουν δημόσιο λειτουργό είναι σαφές. Τέτοιες συμπεριφορές στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν περνάνε. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, καλύτερα να αλλάξει περιφέρεια. Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει, αιρετοί και δημόσιοι λειτουργοί στη Στερεά Ελλάδα, να εξυγιάνουμε και να βάλουμε την περιφέρεια σε άλλη τροχιά, δεν θα σταματήσει. Πλέον, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν το λόγο, για όποιον θεωρεί ότι η αξιοκρατία και η διαφάνεια αφορά σε άλλους».