Με δραματικό τρόπο έπεσε η αυλαία της ζωής του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη το μεσημέρι της Κυριακής. Ο πρόεδρος της  πετρελαϊκής εταιρίας Jet Oil αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο λίγες μόνο ώρες μετά την γνωστοποίηση της προσφυγής του για την υπαγωγή της εταιρίας στον πτωχευτικό κώδικα.

Ο κρότος από την σφαίρα με την οποία αυτοκτόνησε ο  84χρονος επιχειρηματίας συγκλόνισε την επιχειρηματική κοινότητα και ακούστηκε πιο δυνατά από το κανόνι της πτώχευσης της Jet Oil.

 Η Jet Oil είναι μια από τις πιο γνωστές Ελληνικές εταιρίες πετρελαιοειδών με ιστορία 47 χρόνων. Η εταιρία απο πέρσι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τις συνολικές οικονομικές της υποχρεώσεις να ανέρχονται στα 315 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 184 είναι προς τις τράπεζες, τα 87 προς προμηθευτές, τα 2,5 προς την εφορία, 650.000 προς τα ασφαλιστικά ταμεία και 920.000 προς τους εργαζόμενους.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης κατάφερε να καταστήσει την εταιρία 3η δύναμη της αγοράς με μερίδιο 8,5% με πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια και με δίκτυο  600 πρατηρίων

 H εταιρεία Mamidoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές στις 9 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Πειραιά και την επόμενη ημέρα εγκρίθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής και η εταιρεία θα λάβει προστασία, μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως εξυγίανσης και ένταξης στο άρθρο 99.Η δικάσιμος έχει ορισθεί για την 1η Νοεμβρίου το 2016.

Επί ημερών του Κυριάκου Μαμιδάκη και συγκεκριμένα το 2001, ξεκινάει ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρίας. Τότε ήταν που γίνεται η έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων της MAMIDOIL ALBANIAN, στο Δυρράχιο της Αλβανίας. Σειρά έχει το Κόσοβο, όπου το 2007 προχωρά στην εξαγορά του 50% των εγκαταστάσεων της Standardplin στο Κόσοβο. Παράλληλα ιδρύεται η Mamidoil με έδρα την Πρίστινα. Το 2008 λειτουργεί και η Jetoil Bulgaria με έδρα τη Σόφια.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης βρέθηκε νεκρός απο τον οικονόμο του σπιτιού του,  στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής έχοντας δίπλα του ένα πιστόλι.  Ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό τού αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού, και τον γιο του θύματος, και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Είχε γεννηθεί το 1932 στην Ανωσκελή της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων. Οι γονείς του ήταν ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και στη συνέχεια παρακολούθησε δι' αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952  και τον  Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν στις δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.