Σοκάρουν τα στοιχεία της διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με τα οποία, ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκαν, σε δειγματολογικούς ελέγχους,  να κλέβουν τους καταναλωτές από 7 έως και 15 λεπτά το λίτρο. Οι επιτήδειοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους»,  επεμβαίνουν στις αντλίες με εξελιγμένο λογισμικό που δεν ανακαλύπτεται με τους κλασικούς ελέγχους.

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένα στα τρία πρατήρια είχε «πειραγμένες» αντλίες αδειάζοντας έτσι από 5% έως 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και φυσικά και τις τσέπες των οδηγών που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν ενώ έβαζαν 20 ευρώ βενζίνη ο δείκτης να μένει αμετακίνητος.

Οι πρώτοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έγιναν σε βενζινάδικα στον Κορυδαλλό, στον Ταύρο, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.