Ενάμισι χρόνο μετά την αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, εξακολουθούν να συγκλονίζουν όσα έρχονται σιγά σιγά στο φως για τον θανατό του και πως αυτός μπορεί να συνδέεται με την παρεά των Κρητικών της Γαλακτοκομικής Σχολής. 

Σύμφωνα με τα καινούρια στοιχεία που δημοσιεύονται στο «Έθνος της Κυριακής», οι συμφοιτητές του Βαγγέλη τον είχαν δέσει με... πετσέτα, και τον έσυραν από τον δεύτερο στον πρώτο όροφο, κλωτσόντας τον σε όλο το σώμα. 

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε ακουστεί να λέει «Παναγιά μου τι έπαθα», αναφερόμενος στα «καψόνια» που δεν είχαν τέλος. 

Την ίδια στιγμή, γίνεται γνωστό ότι παραπέμπονται σε δίκη πρώην διοικητικοί υπάλληλοι της Γαλακτοκομικής Σχολής, οι οποίοι, ενώ ήξεραν, σιωπούσαν. 

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η απόρριψη -την περασμένη εβδομάδα- από τον Άρειο Πάγο της αίτησης για αναίρεση που επιχειρούσε να ανατρέψει την παραπομπή του τ. αντιπροέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη έδωσε το έναυσμα για να προχωρήσει ο προσδιορισμός της δίκης για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, που βαραίνει τα τ. διευθυντικά στελέχη της σχολής, καθώς η παραπομπή τους σε δίκη είναι πλέον αμετάκλητη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, ως όφειλαν, τα περιστατικά bullying.

Κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος μαζί τους, αλλά για ένα πολύ μικρότερο τελικά σκέλος της υπόθεσης, ο πρώην βουλευτής, που κατηγορείται για το ενδιαφέρον που επέδειξε τηλεφωνικά για να τιμωρηθεί επιεικέστερα ένας απο τους Κρητικούς, που δεν συμμετείχε στα περιστατικά bullying, αλλά σε φθορές αντικειμένων της σχολής (έγραψε το όνομά του και το όνομα του χωριού του στον τοίχο και σε παγκάκι).

Τα παραπεμπτικά βουλεύματα υποστηρίζουν ότι τα περιστατικά άσκησης βίας ήταν γνωστά στους αρμοδίους και επαναλαμβανόμενα τόσο συχνά που έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε οριστική αποβολή των "νταήδων" της κρητικής παρέας από τη σχολή "λόγω της σοβαρής παραβατικότητάς τους".