current views are: 4

4 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση10:17

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας (φωτό)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν συνταξιούχοι, φοιτητές και εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Δημοσίευση 10:17’

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν συνταξιούχοι, φοιτητές και εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν συνταξιούχοι, φοιτητές και εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, συγκέντρωση πραγματοποίησε το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουρισμού ξενοδοχείων Αττικής, που είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε  ξενοδοχεία της Αττικής με κυρίαρχα αιτήματα των εργαζομένων την μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους την κατάργηση όλων των αντεργατικών νομών που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις συντάξεις τους καθώς όπως αναφέρουν στην τελευταία πληρωμή της σύνταξης του Ιουλίου βρήκαν με δεις από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είχε και η ΜΑΣ, φοιτητική παράταξη η οποία συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και ζητά δωρεάν παιδεία για όλους και σε όλους τους τομείς και τις βαθμίδες εκπαίδευσης.


σχετικα αρθρα