Στην εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η οποία δραστηριοποιούταν συστηματικά σε ληστείες και κλοπές από σπίτια σε όλη την Αττική από το 2010. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι αλλοδαποί και οι περισσότεροι από αυτούς Γεωργιανοί. 

Πιο συγκεκριμένα έχουν συλληφθεί 30 μέλη της οργάνωσης, από τα οποία οι 25 είναι υπήκοοι Γεωργίας, τέσσερις από την Αλβανία και ένας από τη Βουλγαρία. Παράλληλα, τακτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε επιμέρους δράσεις της οργάνωσης άλλων 125 μελών, τα οποία ακόμη αναζητούνται.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις ληστείες και 137 κλοπές σε σπίτια, ενώ θεωρείται αβέβαιη η συμμετοχή των κατηγορούμενων σε τουλάχιστον 50 ακόμη παρόμοιες υποθέσεις. Έχουν κατασχεθεί πολλά κλοπιμαία και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως χώρο συγκέντρωσης διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ διοχέτευαν ανάμεσα σε κλεπταποδόχους και ενεχυροδανειστές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας

Τα χρήματα που αφαιρούσαν από τους παθόντες ή αποκόμιζαν από την πώληση των κλοπιμαίων, τα έστελναν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων απευθείας στη χώρα τους. Εκτιμάται ότι, το οικονομικό έλεγχος ξεπερνούσε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν ακολούθως για τακτική ανάκριση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση τόσο των αγνώστων μελών της ομάδας όσο και παρόμοιων περιπτώσεων.

Σε βάρος όλων εμπλεκομένων σχηματίσαμε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών καθώς και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.