Σύσκεψη για την ανάπτυξη του λιμένα αλλά και όλου του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης υπό την προεδρία του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πνευματικός είπε ότι προχωρούμε σ' ένα σχεδιασμό που έχει ανάγκη ο τόπος, ενώ προσπαθούμε «να πετύχουμε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από το μέσο όρο της χώρας».

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες το σχέδιο ανάπλασης κι ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου ταιριάζει με δύο δράσεις που έχει αναπτύξει παράλληλα η Περιφέρεια κι αφορά τη διαβούλευση για την διάσωση κι ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου, αλλά και της διώρυγας του Ισθμού.

Ο κ. Τατούλης ερωτηθείς να σχολιάσει την συμμετοχή Πελοποννησίων στη νέα κυβέρνηση ανέφερε ότι, ''θεωρώ εξαιρετικά θετική την οποιαδήποτε συμμετοχή του οποιουδήποτε Πελοποννήσιου στα σημαντικότερα και ανώτερα αξιώματα της κυβέρνησης του τόπου. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική. Εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας είμαστε πεπεισμένοι ότι σήμερα ο άδολος πατριωτισμός αποτελεί την σίγουρη και στερεά πυξίδα που πρέπει να έχουμε για να κάνουμε όλα αυτά που θα οδηγήσουν την Περιφέρειά μας στην ανάπτυξη''.