Την θέση ότι ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς έβαψε τα χέρια του με αίμα, και εν προκειμένω με το αίμα του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να ανέβει ιεραρχικά εξέφρασε κατά την κατάθεσή του σήμερα στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο ειδικός φρουρός Δημήτρης Χατζησταμάτης.

Κατά την κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός, ο οποίος βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι» το βράδυ της δολοφονίας και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα επιχείρησε να «διαμεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα Χρυσαυγιτών που συγκεντρώθηκε έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, πιστεύοντας πως η ένταση μεταξύ τους ήταν για τον αγώνα, περιέγραψε τον Παύλο Φύσσα ως «πράο, ηρεμότατο άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε διάθεση για καυγά».

Για τον Ρουπακιά όμως εκτίμησε ότι προέβη στην πράξη του, σε βάρος του μουσικού, «για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση».

Στο σημείο αυτό επικράτησε ένταση μεταξύ χρυσαυγιτών και ατόμων από το ακροατήριο που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, καθώς ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα «Είπατε πως ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση. Πως χαρακτηρίζεται μια οργάνωση όταν  αποτελεί προσόν ιεραρχικής ανέλιξης η δολοφονία;».

Στο μεταξύ σε ερωτήσεις των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα ο ειδικός φρουρός είπε μεταξύ άλλων ότι το χτύπημα που δέχθηκε ο 34χρονος μουσικός έδειχνε άνθρωπο εκπαιδευμένο και μάλιστα τόνισε ότι του έκανε εντύπωση «η πληγή που ήταν ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο» όταν τον ρώτησαν αν είπε (σ.σ. σε προηγούμενη κατάθεσή του) ότι ο δράστης έστριψε το μαχαίρι.