current views are: 7

5 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση03:32

Ζεστός ο καιρός και σήμερα παρά το βοριαδάκι

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα και μόνο στα ηπειρωτικά θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Δημοσίευση 03:32’

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα και μόνο στα ηπειρωτικά θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. 

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα και μόνο στα ηπειρωτικά θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες  νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα