current views are: 16

5 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση07:22

Έτσι γίνεται το κόλπο στα βενζινάδικα με τις «πειραγμένες» αντλίες (Βίντεο)

Σοκάρουν τα στοιχεία της διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με τα οποία, ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκαν

Δημοσίευση 07:22’

Σοκάρουν τα στοιχεία της διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με τα οποία, ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκαν

Σοκάρουν τα στοιχεία της διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με τα οποία, ένα στα τρία πρατήρια πιάστηκαν, σε δειγματολογικούς ελέγχους,  να κλέβουν τους καταναλωτές από 7 έως και 15 λεπτά το λίτρο.

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Όπως εξήγησε ο μηχανολόγος μηχανικός και ιδιοκτήτης εταιρείας αντλιών, Θεόδωρος Κοπανάκης, στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι τρόποι είναι συγκεκριμένοι.

«Οι επιτήδειοι με ηλεκτρονικά συστήματα, δολιεύουν τις ενδείξεις και δείχνουν μεγαλύτερα ποσά». Ενώ επεσήμανε πως οι «ενδείξεις των αυτοκινήτων, είναι πολύ πιο αβέβαιες, σε σχέση με αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα. Οι δείκτες δεν είναι τέτοιας ακρίβειας, ώστε να εντοπίσουν τέτοιες μικρές διαφορές.»  

Για το αν μπορεί να προστατευθεί ο καταναλωτής ο κ. Κοπανάκης τόνισε:

«Οι κατασκευαστές προσπαθούν πάντα να αυξάνουν τα επίπεδα ασφαλείας, σε αντλίες που παράγονται»


σχετικα αρθρα