Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει τα νοσοκομεία στην Στερεά Ελλάδα λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.  Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια ομοσπονδία νοσοκομειακών υπαλλήλων.
 
Αναλυτικά οι ελλείψεις:
 
 

Στο εν λόγω νοσοκομείο δεν εφημερεύουν όλο το μήνα ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, γυναικολόγοι. Ειδικότητες όπως Αιματολόγος, Νευρολόγος και Δερματολόγος είναι κενές.
 
Στο νοσοκομείο Κύμης ειδικότητες όπως ΩΡΛ, και Οφθαλμίατρος είναι κενές. Επίσης δεν υπάρχει μάγειρας. 
Ειδικότητες όπως Γυναικολόγος, Νευρολόγος και ΩΡΛ είναι κενές.
Η Παθολογική κλινική εφημερεύει  15 ημέρες τον μήνα, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, το ακτινολογικό τμήμα δεν
λειτουργεί το βράδυ και οι θέσεις οφθαλμίατρου και ΩΡΛ είναι κενές.
 
 Η Παιδιατρική κλινική δεν λειτουργεί, από τις πέντε χειρουργικές αίθουσες λειτουργεί μόνο η μία. Ειδικότητες όπως  ΩΡΛ, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος Πνευμονολόγος είναι κενές.
 
 Στο Νοσοκομείο Άμφισσας στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι κενές 23 θέσεις  και 28 θέσεις στο λοιπό προσωπικό. Η παθολογική κλινική είναι κλειστή και οι περισσότερες κλινικές δεν εφημερεύουν όλο τον μήνα.
 
Ο Αξονικός τομογράφος  και ο Μαστογράφος  δεν λειτουργούν και το μικροβιολογικό τμήμα λειτουργεί μόνο για εσωτερικούς ασθενείς.