Θρίλερ, με αίσιο τέλος ευτυχώς, διαδραματίστηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο σήμερα το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 όταν υπήρξε η πληροφορία ότι σε Boeing 747 της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας EL-AL, το οποίο βρισκόταν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, υπήρχε εμπρηστικός μηχανισμός.

Άμεσα απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία το συνόδευσαν για λόγους ασφαλείας μέχρι την έξοδό του από το FIR Αθηνών.

Το θρίλερ έληξε στις 11:12 όταν τελικά το αεροσκάφος της EL-AL, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Τελ Αβίβ, εξήλθε του FIR Αθηνών.

Νωρίτερα όμως είχε σημάνει συναγερμός και στη Σουηδία, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς η απειλή για βόμβα φαίνεται πως έγινε ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον γαλλικό εναέριο χώρο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Associated Press η Ισραηλινή Πολιτική Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι ένα σουηδικό αεροσκάφος F18 συνόδευσε επίσης το αεροπλάνο της El Al εξαιτίας «απειλής για βόμβα».

Σύμφωνα με το Sky Guide η απειλή ελήφθη όταν το αεροπλάνου πετούσε πάνω από τη Γαλλία και ότι το συνόδευσαν μέχρι να εξέλθει του γαλλικού FIR από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η El Al, η οποία θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στη διαδρομή.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Dana Hermann εξήγησε ωστόσο ότι η εταιρεία έλαβε μια «ένα ανώνυμο σημείωμα», και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ερωτηθείσα, δε, για το αν η εταιρεία θεώρησε αξιόπιστη την απειλή απάντησε: «Μπορείτε να καταλάβετε μόνοι σας, αν το αεροπλάνο συνέχισε την πορεία του».