current views are: 9

5 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση14:04

Θρίλερ στους ελληνικούς αιθέρες – και όχι μόνο- με αεροσκάφος της EL-AL

Θρίλερ, με αίσιο τέλος ευτυχώς, διαδραματίστηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο σήμερα το πρωί.

Δημοσίευση 14:04’

Θρίλερ, με αίσιο τέλος ευτυχώς, διαδραματίστηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο σήμερα το πρωί.

Θρίλερ, με αίσιο τέλος ευτυχώς, διαδραματίστηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο σήμερα το πρωί.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 όταν υπήρξε η πληροφορία ότι σε Boeing 747 της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας EL-AL, το οποίο βρισκόταν εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, υπήρχε εμπρηστικός μηχανισμός.

Άμεσα απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία το συνόδευσαν για λόγους ασφαλείας μέχρι την έξοδό του από το FIR Αθηνών.

Το θρίλερ έληξε στις 11:12 όταν τελικά το αεροσκάφος της EL-AL, που πραγματοποιούσε πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Τελ Αβίβ, εξήλθε του FIR Αθηνών.

Νωρίτερα όμως είχε σημάνει συναγερμός και στη Σουηδία, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς η απειλή για βόμβα φαίνεται πως έγινε ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον γαλλικό εναέριο χώρο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Associated Press η Ισραηλινή Πολιτική Αεροπορία επιβεβαίωσε ότι ένα σουηδικό αεροσκάφος F18 συνόδευσε επίσης το αεροπλάνο της El Al εξαιτίας «απειλής για βόμβα».

Σύμφωνα με το Sky Guide η απειλή ελήφθη όταν το αεροπλάνου πετούσε πάνω από τη Γαλλία και ότι το συνόδευσαν μέχρι να εξέλθει του γαλλικού FIR από γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η El Al, η οποία θεωρείται μια από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση στη διαδρομή.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Dana Hermann εξήγησε ωστόσο ότι η εταιρεία έλαβε μια «ένα ανώνυμο σημείωμα», και αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ερωτηθείσα, δε, για το αν η εταιρεία θεώρησε αξιόπιστη την απειλή απάντησε: «Μπορείτε να καταλάβετε μόνοι σας, αν το αεροπλάνο συνέχισε την πορεία του».


σχετικα αρθρα