Αποκαλυπτικά στοιχεία για την τραγική κατάσταση που βιώνει σήμερα το Ε.Σ.Υ στα 200 νοσοκομεία της χώρας παρουσιάζει σε έρευνά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στο ΕΣΥ κυριαρχεί η υποστελέχωση (4.000 λιγότερο προσωπικό και 7.000 έτοιμοι να βγουν στη σύνταξη), κλειστές οι 220 έτοιμες κλίνες εντατικής θεραπείας λόγω έλλειψης προσωπικού,χειρουργικές θέσεις που κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, λίστες αναμονής που φτάνουν τον ένα χρόνο,κλινικές χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς απόγευμα και βράδυ και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξουθένωσης.

Τέλος, όπως αναφέρει, τα νοσοκομεία θα λάβουν φέτος 350 εκ.ευρώ λιγότερα, ενώ οι ελλείψεις υλικών και φαρμάκων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο γνωστό σε ασθενείς και συγγενείς τους.

Προβλήματα νοσοκομείων ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Προβλήματα νοσοκομείων Ηπείρου, Ιονίων νήσων & Δυτικής Μακεδονίας

Προβλήματα νοσοκομείων Θεσσαλονίκης & νησιών

Προβλήματα νοσοκομείων Στ. Ελλάδας   

Προβλήματα νοσοκομείων Κρήτης

Προβλήματα νοσοκομείων Πελοποννήσου

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

  • Θυσιάζονται άνθρωποι στο βωμό της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Παραμένουν κλειστές 220 έτοιμες Κλίνες ΜΕΘ, τα Χειρουργικά τραπέζια των νοσοκομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασαν το ένα έτος (ο θάνατός σου η ζωή μου!!!).
  • Λειτουργούν Κλινικές χωρίς ειδικευμένους Ιατρούς απόγευμα – νύχτα. Σε πολλά νοσοκομεία παρέχεται Νοσηλευτική φροντίδα από μία Νοσηλεύτρια σε δύο κλινικές (απόγευμα και νύκτα).
  • Επί των ημερών του κ. Τσίπρα το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000.
  • Άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και προτίθενται την επόμενη διετία (εντός του τρέχοντος προγράμματος Δημοσιονομικής προσαρμογής) να ασκήσουν το δικαίωμα.
  • Τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.
  • Οι πολίτες πληρώνουν μια ζωή το ΕΣΥ, με φόρους και τσουχτερές εισφορές, το χρειάζονται ελάχιστες φορές για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος Υγείας και όμως δεν είναι σε θέση το Σύστημα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να γίνουν καλά
  • Να μπει τέλος στις «ανθρωποθυσίες για την επιτυχία των μνημονίων και την διατήρηση της καρέκλας της κυβερνητικής εξουσίας.