Στα δίχτυα της σπείρας των γυναικών που εξάρθρωσε η αστυνομία για απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, έπεσε όπως έγινε γνωστό και ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη​ και ο οποίος τελικά τις οδήγησε στη σύλληψη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χουλιαράκης στις αρχές Ιουνίου δέχθηκε επίσκεψή στο σπίτι του από μια γυναίκα η οποία προσποιούμενη την αστυνομικό ζήτησε 10.000 ευρώ, για να «λαδώσει» εισαγγελείς και ανακριτές, οι οποίοι θα «παρέκαμπταν το νόμο» και θα άφηναν ελεύθερη την κόρη του, η οποία ήταν δήθεν υπαίτια θανατηφόρου τροχαίου.

Στις 2 Ιουνίου μια άγνωστη γυναίκα κάλεσε στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του και κλαίγοντας ανέφερε ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του, πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί.

Στη συνέχεια του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τον εισαγγελέα για να φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο.

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης αν και αρχικά μέσα στον πανικό του φάνηκε ότι πείστηκε, κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και έτσι όταν ήταν να πάει εκεί η δήθεν αστυνομικός να πάρει τα χρήματα την περίμενε μαζί με γείτονες.

Λίγο αργότερα την συνέλαβε η Αστυνομία, που σήμερα έδωσε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίας της ίδιας και της συνεργού της, προκειμένου να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται.