Σε «υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση των υπηρεσιών Υγείας», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων στην Πελοπόννησο πως  «οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές» σε μια εποχή που όπως επισημαίνουν «οικονομικής κρίσης που τα εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά, η ανεργία και τα λουκέτα καλπάζουν και το 50% του πληθυσμού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας».

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Πελοποννήσου, «Οι πολιτικές αυτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ παρά τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις, ψηφίζοντας το σκληρότερο 3ο μνημόνιο όλων των εποχών αλλά και εφαρμόζοντας τις «ουρές» των δύο προηγούμενων εμπορευματοποιούν, ιδιωτικοποιούν και διαλύουν τις υπηρεσίες Υγείας, αδιαφορώντας για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό».
             
Αναλυτικά οι ελλείψεις και προβλήματα στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου έχουν ως εξής:

Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ένα νοσοκομείο που η πλήρης λειτουργία του κρίνεται παραπάνω από επιτακτική αφού από τη μια καλύπτει παραπάνω από το μισό πληθυσμό του Νομού Ηλείας και από την άλλη οι μέχρι τώρα τραγικές μικροπολιτικές επιλογές δεν επέτρεψαν τη δημιουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών (το σημερινό Νοσοκομείο Πύργου δημιουργήθηκε σε αντικατάσταση του παλαιού και έχει σε ανάπτυξη μόλις 170 κλίνες, που δεν επαρκούν στο ελάχιστο ).

 • Από τις 44 θέσεις μόνιμων γιατρών υπηρετούν μόλις 16.
 • Από τις 13 θέσεις ειδικευομένων γιατρών υπηρετεί μόλις ένας!
 •  Το αναισθησιολογικό τμήμα απομένει από το μήνα Ιούλιο με μόνο ένα γιατρό. Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων οι υπεύθυνοι «αγρόν αγοράζουν».
 • Το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό εργαστήριο αδυνατεί να καλύψει σε 24ωρη βάση το πρόγραμμα.
 •  Στην εστίαση έχουν απομείνει δύο μάγειροι με τη σίτιση των ασθενών να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ηρωισμό των εργαζομένων που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδειες-ρεπό, αφού αν απουσιάσει ο ένας αυτόματα οι ασθενείς θα μείνουν νηστικοί.
 •  Η ειδικότητα των τραυματιοφορέων είναι είδος προς εξαφάνιση. Ένας στη βάρδια για Τ.Ε.Π., Κλινικές, Ακτινογραφίες κ.λ.π.
 •  Νυχτερινή, πολλές φορές και απογευματινή βάρδια με μία νοσηλεύτρια ανά κλινική.
 • Νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα Τ.Ε.Π. που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας και κανείς υπεύθυνος δεν λογοδοτεί για την καθυστέρηση αποπεράτωσης και παράδοσής της. Ένα έργο αναβάθμισης υπηρεσιών που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.
 • Αναστολή λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής από τον Αύγουστο 2015 και μεταφορά της στο Νοσοκομείο Πύργου με προφάσεις που μόνο γέλιο προκαλούν..
 • Η θέση του Διοικητή παραμένει κενή από το Δεκέμβρη του 2014, αφού βολεύει την κυβέρνηση η απουσία διοίκησης.

Στο Νοσοκομείο Τρίπολης «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», ένα νοσοκομείο στυλοβάτης του Ε.Σ.Υ. την κεντρική Πελοπόννησο και όχι μόνο δεν λείπουν σοβαρά προβλήματα:

 • Από το Δεκέμβρη του 2015 δεν υπάρχει Διοικητής και Δ.Σ.
 • Δεν έχει επιχορηγηθεί (έχουμε φτάσει ήδη στα μισά του 2016), για φάρμακα τη στιγμή μάλιστα που πανάκριβα φάρμακα χορηγούνται δωρεάν σε ανασφάλιστους.
 • Οφείλονται στο προσωπικό δεδουλευμένες πρόσθετες αμοιβές από το έτος 2011.
 •   Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού έγινε περικοπή της μιάς βάρδιας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία μιάς πολύ ευαίσθητης ομάδας ασθενών.
 • Επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού πρόσφατα έγινε σύμπτυξη – συστέγαση των Α'-Β' Χειρουργικής, Α'-Β' Ορθοπεδικής. Ω.Ρ.Λ. με το αποτέλεσμα ένα τεράστιο αλαλούμ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μία κλινική κλείνει μετά την άλλη (Αίγιο - Αγρίνιο - Λευκάδα), ολόκληρες μονάδες αναστέλλουν τη λειτουργία τους (Πτολεμαΐδα) και τέλος σε αυτή την κατάρρευση δεν υπάρχει!.

Όλα αυτά, δε, συμβαίνουν κυρίως λόγω των εδώ και χρόνια μηδενικών προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αθρόες αποχωρήσεις και των επιχορηγήσεων φτώχειας.