Εκατοντάδες τούρκοι τουρίστες που βρέθηκαν στη Χίο για το Μπαϊράμι, εγκλωβίστηκαν το πρωί σήμερα στο λιμάνι, καθώς το σύστημα ελέγχου διαβατηρίων τέθηκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μεγάλες ουρές.

Οι ελπίδες ότι το σύστημα θα επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα αποδείχθηκαν φρούδες, με την ένταση και τον εκνευρισμό να δίνουν τη θέση τους, στην υπομονή και στην κατανόηση. Τουρίστες ταλαιπωρημένοι κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς νερό ή άλλου είδους διευκόλυνση ήταν το σκηνικό που συνέθεσε την εικόνα της Χίου το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το Politischios.gr.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μη αντέχοντας άλλο την αναμονή, μία υπήκοος Τουρκίας κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του νησιού. Μάλιστα η οικογένειά της ειδοποίησε το γραφείο από το οποίο θα ενοικίαζαν αυτοκίνητο, ότι θα παραλάβει το όχημα από τα… Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου.

Τελικά, μετά τις 12 το μεσημέρι, με εντολή του κ. Τόσκα δόθηκε λύση και η είσοδος επιτρέπεται με τυπικό έλεγχο από τους αστυνομικούς, του διαβατηρίου και της θεώρησης (VISA) καθώς και των εγγράφων ταυτοπροσωπίας των επισκεπτών.

 «Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη όσα χρήματα έχετε ανάγκη εσείς, κι όμως αυτά δεν συμβαίνουν στην Τουρκία. Ζητάτε να σας στηρίξουμε, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς τους Έλληνες», δήλωναν ορισμένοι από αυτούς.