current views are: 3

9 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση05:32

Ζεστός ο καιρός σήμερα – Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βοριάδες που τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Δημοσίευση 05:32’

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βοριάδες που τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βοριάδες που τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα