Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Πάρνωνα, μεταξύ των χωριών 'Αγιος Ιωάννης και Ορεινή Μελιγού Κυνουρίας πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαλεβής.

Η φωτιά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για το δασικό σύμπλεγμα του Πάρνωνα και καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων που κατόρθωσαν σε μια δύσκολη περιοχή να κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού ώστε τα πεζοπόρα τμήματα να περιορίσουν και να ελέγξουν τα δύο πύρινα μέτωπα που είχαν αναπτυχθεί με το ένα από αυτά να εκτείνεται σε μήκος περί τα τετρακόσια μέτρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περί τα εκατόν πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ αμέσως στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική με είκοσι οχήματα και περισσότερους από σαράντα πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν σπεύσει από πολλά σημεία της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, το έργο τους συνέδραμαν δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής με δέκα έξι άτομα και από αέρος ρίχνουν νερό τέσσερα αεροσκάφη τύπου PZL, από τα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair, ενώ συντόνισε ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύρραρχος, Χαράλαμπος Χιώνης.