Σόκαρε τον επιχειρηματικό κόσμο, η είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη. Ο πάλαι ποτέ κραταιός άνδρας της Jetoil,  δεν άντεξε την πτώχευση της εταιρείας του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα μέσα στο σπίτι στον Διόνυσο. Πάνω στο γραφείο του γνωστού επιχειρηματία βρέθηκε μία λευκή κόλλα χαρτιού, που όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήθελε να γράψει κάποια λόγια στους δικούς του ανθρώπους για να τους εξηγήσει τους λόγους της πράξης του, αλλά δεν το έκανε. 

Έτσι, πήρε το 32αρι περίστροφο, προέβη σε μία  βολή, πιθανότατα για να δει αν ήταν εύχρηστο το παλιό περίστροφο ή αρχικά δεν είχε το ψυχικό σθένος για να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Η σφαίρα καρφώθηκε στον τοίχο του γραφείου του, στο σπίτι του στο Διόνυσο.

Έπειτα σήκωσε για δεύτερη φορά το περίστροφο το τοποθετεί στον κρόταφο του κεφαλιού του και πατά τη σκανδάλη με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Όμως η κοινή γνώμη έχουν συγκλονιστεί κι από άλλες υποθέσεις αυτοκτονιών γνωστών επιχειρηματιών. 

Μιχάλης Ασλάνης: «Εγώ φεύγω»  

Νεκρός βρέθηκε ο γνωστός σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης στο σπίτι του στο Κολωνάκι τον Αύγουστο του 2013. Ο γνωστός σχεδιαστής ήταν για αρκετές ώρες χωρίς τις αισθήσεις του στο διαμέρισμα και όπως κατέληξε στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής αυτοκτόνησε καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.  
Το τελευταίο διάστημα, πριν ο μεγάλος Έλληνας σχεδιαστής, αυτοκτονήσει έδινε αγώνα για να σταθεί στα πόδια του οικονομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από δημοσιεύματα της εποχής ο Μιχάλης Ασλάνης είχε πέσει θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε συνεργαστεί, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του. Η μία κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχε μπορέσει να σωθώ», είχε δήλωσε ο ίδιος. 

Μετά το «ναυάγιο» του Σάμινα αυτοκτόνησε ο Σφηνιάς 

28 Νοεμβρίου 2000 και ο εφοπλιστής Παντελής Σφηνιάς ανεβαίνει στο περβάζι της μικρής βεράντας, στον έκτο όροφο, της εταιρείας του στον Πειραιά και κοιτώντας τη θάλασσα απέναντί του, πέφτει στο κενό. 
Ο Παντελής Σφηνιάς υπήρξε εφοπλιστής. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και άρχισε την ναυτιλιακή του καριέρα σε εκδοτήρια εισιτηρίων. Γνωρίστηκε με τον Κώστα Ευθυμιάδη ο οποίος του πρόσφερε μια θέση δίπλα του. Το 1974 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της εταιρείας λαϊκής βάσης Μινωικές γραμμές. Κατάφερε να εξαπλώσει τις Μινωικές γραμμές στην Αδριατική θάλασσα και να τις καταστήσει ισχυρές στο χώρο της ακτοπλοΐας. Πρωτοστάστησε στην ίδρυση της Minoan Flying Dolphins (μετέπειτα Hellenic Seaways), θυγατρικής εταιρεία των Μινωικών γραμμών, της οποίας υπήρξε Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Όμως στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000, ανοιχτά της Πάρου και συγκεκριμένα στη βραχονησίδα Πόρτες το Επιβατηγό/Οχηματαγωγό πλοίο της νέας εταιρείας Εξπρές Σαμίνα (πρώην "Γκόλντεν Βεργίνα") ναυάγησε με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 81 επιβατών. Δύο μήνες μετά, στις 29 Νοεμβρίου 2000 στις 11 το πρωί, ο Παντελής Σφηνιάς αυτοκτόνησε. 

Γ.Λ.