Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα διόδια των Μαλγάρων, με αίτημα την ακύρωση του σχεδιασμού για παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Παράλληλα, βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να ενημερώνουν τους οδηγούς που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ αποφάσισαν και ελεύθερη διέλευση χωρίς αντίτιμο μέχρι τα μεσάνυχτα.

«Αντιδρούμε στην ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Εγνατίας Οδού και του συνόλου του στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας, μήκους 1000 χιλιομέτρων γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Με βάση τον σχεδιασμό παραχωρείται το δικαίωμα εκμετάλλευσης σε ιδιώτη. Σήμερα στην εταιρεία ασχολούνται 240 άτομα και πιθανόν να υπάρξει εξέλιξη στους εργαζόμενους μετά την παραχώρηση.

Η ιδιωτικοποίηση είναι μνημονιακή δέσμευση και στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου είναι μία από τις προϋποθέσεις», επισήμανε ο γενικός γραμματέας εργαζομένων της "Εγνατίας Οδός ΑΕ", Θανάσης Τσαρτσάρογλου για να συμπληρώσει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Παρθένης Τσουκαλάς «Σήμερα οι οδηγοί θα περνούν ελεύθερα από τα διόδια. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου. Θέλω να πω ότι το αντίτιμο σήμερα είναι το φθηνότερο σε όλη την Ελλάδα. Για κάθε χιλιόμετρο ο οδηγός δαπανά 3 λεπτά, ενώ μετά την παραχώρηση ενδέχεται να αυξηθούν τα διόδια».