Να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν το πρόγραμμα ενοικίασης διαμερισμάτων σε πρόσφυγες καλεί τους πολίτες ο δήμος Αθηναίων, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση σε γιατρούς για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η εφαρμογή του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αφορά συνολικά 200 διαμερίσματα για το 2016 και την παροχή  διατροφής και υποστήριξης  σε ευπαθείς ομάδες προσφύγων. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συμβάσεις για περισσότερα από 80 διαμερίσματα.  

Μέσω του προγράμματος καλούνται ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που βρίσκονται στα όρια των δήμων Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού, Ζωγράφου, Μοσχάτου - Ταύρου και Νέας Σμύρνης, να  μισθώσουν το ακίνητο τους με όρους που προβλέπουν την  προπληρωμή όλων των ενοικίων, την κάλυψη των λογαριασμών και των κοινοχρήστων.

Το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» προβλέπει επίσης  οι ωφελούμενοι πρόσφυγες  να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω προ-πληρωμένων καρτών για την κάλυψη των αναγκών τους για σίτιση και αγαθά υγιεινής.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και το έντυπο για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης  για ενοικίαση ακινήτου θα βρείτε στο www.developathens.gr/misthosis

Παράλληλα για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος, προκηρύσσονται 10 θέσεις ιατρικού προσωπικού στις ειδικότητες:

•    Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής (2 θέσεις)
•    Ειδικότητα Ψυχιάτρου (2 θέσεις)
•    Ειδικότητα Γυναικολόγου (2 θέσεις)
•    Ειδικότητα Παιδιάτρου (2 θέσεις)
•    Ειδικότητα Ψυχολογίας (2 θέσεις)

Πληροφορίες στο www.developathens.gr/eggrafi_yphresies  

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 3312015-16-17 ή στο [email protected]