Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο και τον υδράργυρο να αγγίζει τους 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα πελάγη τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

  • Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί και στα ανατολικά πρόσκαιρα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και στα Ηπειρωτικά κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ . Οι άνεμοι θα πνέουν από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.
  • Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αρχικά ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια και από τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι σε ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.