current views are: 9

14 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση07:25

Σκληρή απάντηση Ντογιάκου για Siemens: Σκόπιμες διαρροές από δήθεν πολιτικούς κύκλους (Βίντεο)

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος απαντά στις κατηγορίες για εμπλοκή του στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens με την αιτιολογία της μη έγκαιρης μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στα γερμανικά. 

Δημοσίευση 07:25’

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος απαντά στις κατηγορίες για εμπλοκή του στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens με την αιτιολογία της μη έγκαιρης μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στα γερμανικά. 

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος απαντά στις κατηγορίες για εμπλοκή του στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens με την αιτιολογία της μη έγκαιρης μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στα γερμανικά. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ντογιάκος τονίζει εκ νέου ότι η ευθύνη βαρύνει την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ και ότι για την αργοπορία είχε ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, μιλά για ”σκόπιμες διαρροές με αισχρά υπονοουμένα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αναβολή της δίκης στην υπόθεση της Siemens, ανακοινώνεται ότι στίς 8 -4- 2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης στις 27 Νοεμβρίουτου 2015, ο αρμόδιος Εισαγγελέας με το υπ΄αριθμόν πρωτ. 23002/8-4–2015 έγγραφό του προς τη Μεταφραστική Υπηρεςία του Υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε τη μετάφραση του υπ’ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από την Ελληνική στη Γερμανική γλώσσα.

Λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση ακόμη και μετά την έναρξή της δίκης, με αλλεπάλληλα έγγραφά του, τα οποία προς ενημέρωση και για την αναγκαία συνδρομή κοινοποιήθηκαν στα γραφεία των κ.κ. Υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( αριθμός πρωτ. 61406/4-11-2015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016), ζήτησε επιμόνως την επίσπευση της μετάφρασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13-5-2-16 και το βούλευμα υποβλήθηκε μεταφρασμένο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 16-5-2016.

Σε όλα τα στάδια ελέγχου της δικογραφίας και προσδιορισμού της υπόθεσης προς εκδίκαση, τηρήθηκαν επακριβώς οι ισχύουσες διατάξεις και η νομολογία του Αρείου Πάγου και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια.

Μετά από τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην αναβολή της δίκης της Siemens επ’ αόριστον.

«Παρακαλούμε να διενεργήσετε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση» αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της η κυρία Δημητρίου, ενώ την έρευνα ανέθεσε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη.

Δείτε το βίντεο:

 
 
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης
 
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ,στην οποία γίνεται λόγος, για επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης, από «ελάχιστους, όπως χαρακτηριστικά» τονίζει, πολιτικούς. Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η «απαξίωση» αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας.

 


σχετικα αρθρα