Καθυστερήσεις και κολλήματα στο σύστημα για τις αιτήσεις στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕ ΚΕΠ).

Η ΠΟΣΕ ΚΕΠ καταγγέλλει ότι «εγκαίρως προφορικά και εγγράφως είχε προειδοποιήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην ανάθεση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στα ΚΕΠ. Συγκεκριμένα, ενημερώσαμε όλη την πολιτική ιεραρχία που εμπλέκεται με τη διεύθυνση και λειτουργία των ΚΕΠ και κατ' επέκταση τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Βερναρδάκη ότι επέρχεται δυσβάστακτη επιβάρυνση με την ένταξη του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην ήδη υπερφορτωμένη υπηρεσία μας».

Παρά τις προειδοποιήσεις, σήμερα, Πέμπτη, «κυριάρχησε το χάος. Κανένα ΚΕΠ της χώρας που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δεν μπόρεσε να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή λόγω αδυναμίας του πληροφορικού συστήματος», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται τα προβλήματα, ωστόσο προσπαθεί να τα υποβαθμίσει. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει πως η πρώτη ημέρα του προγράμματος κύλησε ομαλά, και τονίζει πως τα όποια προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν αμέσως.

Ταυτόχρονα τονίζει πως οι περισσότερες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν απευθείας από τους πολίτες, μέσω διαδικτύου και εκτός των ΚΕΠ και των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. 

Σημειώνεται πως σήμερα κατατέθηκαν περισσότερες από 8.000 αιτήσεις για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».