Επιμένει στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η κομματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, μετά την αλλαγή ηγεσίας στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, Γιώργος Γεράκης, στην Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, και στη Β' Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης επανέλαβαν ότι είναι υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα στις δύο εταιρίες, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του ΑΠΘ και της ΕΛΒΟ.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλει ο ιδιώτης για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον ΟΛΘ μπορεί να αποσβεστεί με τα κέρδη 3 ετών, ενώ τα έσοδα από την εκχώρηση του 40% των μετοχών της ΕΥΑΘ, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι πολύ λιγότερα από την αξία του οικοπέδου και του κτιρίου της εταιρίας, στην πλατεία Σιντριβανίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις γραμματείες αναφερόμενοι στην αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο οικονομικών είπαν ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ επιβεβαίωσαν ότι πρόσφατα είχαν κοινοποιήσει στον πρωθυπουργό κοινή απόφαση με την οποία ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση του τέως υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου «για λάθη και παραλείψεις».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μετά τον ανασχηματισμό θα υπάρξει καλή συνεργασία κυβέρνησης, κοινωνίας και κομμάτων. Σημερινό άρθρο εφημερίδας της Θεσσαλονίκης έχει τον τίτλο: «Επιτέλους κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ». Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Παπαστεργίου.

Οι τρεις γραμματείς έκαναν επίσης γνωστό ότι θα απευθυνθούν σε επικεφαλής κομματικών οργανώσεων της αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη με στόχο να καταλήξουν σε κοινές δράσεις συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τις υποδομές την υγεία, τον πολιτισμό, κ.α.