Κατά 75%, διαπιστώνουν ότι είναι πεσμένη η τουριστική κίνηση στα παράλια του νομού Λάρισας, σε σχέση με πέρσι, οι επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, τουλάχιστον μέχρις στιγμής, λόγω, της οικονομικής κρίσης. Καθώς η κατάσταση είναι οριακή, οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων των παραλίων αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να γίνουν πιο ευέλικτοι, όσον αφορά στις τιμές των δωματίων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν πέσει κατακόρυφα.

 Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Τουριστικού Επαγγελματικού Συλλόγου « Ο Αγιόκαμπος» , Βεατρίκη Φαλλίδη, πολλοί εκ των ιδιοκτητών καταλυμάτων έχουν «ρίξει» τις τιμές ακόμη και κατά 500 ευρώ ανά σεζόν, προκειμένου να αναζωογονηθεί η ζήτηση. Ενώ, όπως παρατηρεί επαγγελματίες των παραλίων που δραστηριοποιούνται χρόνια στην περιοχή δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματα τους.

Η πτώση της κίνησης δεν εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι δεν γίνονται κρατήσεις δωματίων ,ούτε για Σαββατοκύριακο, αλλά και στους καθημερινούς επισκέπτες που επισκεπτόταν αυθημερόν τα παράλια και σε αυτό εκτιμάται ότι «συμβάλει» και η μεγάλη άνοδος της τιμής της βενζίνης.

Υπό τέτοιες συνθήκες οι επαγγελματίες των παραλίων του νομού, διαπιστώνουν, ότι απαιτείται συστράτευση, των δυνάμεων τους, περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να προχωρήσουν σε κοινές προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών.