Πρόστιμο που αγγιζει τα 100.000 ευρω επεβαλε η ειδικη υπηρεσια επιθεωρητων περιβαλλοντος στην Περιφερεια και ειδικοτερα στον ΕΣΔΑ Ημαθιας που εχει την ευθυνη για την διαχειριση των απορριματων, καθως οπως σημειωνει επειτα απο αυτοψια που εκανε στη χωματερη του Αλιάκμονα διαπιστωσε ... οτι δεν λαμβανονταν τα απαραιτητα μετρα για την προστασια του περιβαλλοντος. Διαπιστώθηκαν από την αυτοψία, τέσσερις παραβάσεις, για τις οποίες έγινε η εισήγηση για το πρόστιμο. Οι αρνητικές διαπιστώσεις, ήταν επτά. Διαπιστώσεις, πολύ λιγότερες από όσα τόσα χρόνια καταγγέλλει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας.

Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει το τελικό πρόστιμο.

Σε επιστολή της η Οικολογική Ομάδα Βέροιας εξηγεί: «Η εγκληματική αδιαφορία του ΕΣΔΑ, οδήγησε σε σοβαρότατη υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της Δημόσιας υγείας και τώρα και σε οικονομική αιμορραγία. Μόλις το προηγούμενο Σάββατο, στις 11-6-2011, πήρε ακόμη μια φορά φωτιά, άλλη παράνομη χωματερή δίπλα στον Αλιάκμονα, στην περιοχή της Μέσης. Τώρα με την άνοδο της θερμοκρασίας, σειρά έχει η χωματερή στο Μετόχι. Η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά αφού, στο σύνολο της χωματερής τα σκουπίδια δεν είναι καλυμμένα με χώμα.

Με την ευκαιρία αυτή να πούμε ότι η διαχειριστική αρχή, πήγε για έλεγχο στα Ριζώματα στις 15-6-2011, για τον βιολογικό καθαρισμό και ότι ακόμη γίνεται έρευνα από τον εισαγγελέα για την χωματερή, ορίζοντας μάλιστα και πραγματογνώμονα. Αυτό σημαίνει ότι και δικαστική συνέχεια.

Ωστόσο, τέλος Ιουνίου, κλείνουν οι χωματερές και τότε θα γιγαντωθεί το πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη απόθεση, όπου βολεύει τον καθένα».